Let op! Schakel prive/incognito modus uit om gebruik te maken van de webshop.
  • 100 dagen bedenktijd
  • Niet goed geld terug
  • Gratis verzending vanaf €100,-

Waarom fietsen extra bescherming tegen corona biedt

In het AD stond het volgende artikel:


Social Distancing werkt optimaal op de fiets, zo concludeert de Duitse overheid.
Bovendien sterk je je longen en kun je ook anderen niet besmetten.

Wie mobiel wil blijven in tijden van corona, kan het beste overstappen op de fiets, zo concludeert het Duitse opinieblad Der Spiegel. De Duitse minister van Volksgezondheid pleitte al eerder voor het gebruik van de fiets, omdat op die manier het risico van besmetting wordt verminderd.

Het vermijden van bussen en treinen verlaagt het risico op infectie omdat het coronavirus voornamelijk wordt overgedragen door microdruppels. De kans om deze in te ademen tijdens het fietsen is volgens de Duitse viroloog Michael Barczok ‘nul’. Het is volgens Duitse experts daarmee ‘de perfecte vorm van zelfbescherming'.

Door te fietsen blijf je niet alleen op afstand van anderen, maar loop je ook minder risico om besmet te worden door het aanraken van oppervlakken. Volgens een studie kan de ziekteverwekker tot negen dagen overleven op oppervlakken en dan mogelijk nog steeds infectieus zijn. Elke vorm van openbaar vervoer vormt daarom een ​​fundamenteel risico. 

Bijkomend voordeel is dat je zelf ook geen anderen kunt besmetten op de fiets. Bovendien leidt fietsen tot een lagere bloeddruk en is het goed voor diabetici. Mensen met hart- en vaatziekten en diabetes hebben een groter risico op een ernstiger verloop van Covid-19, schrijft het Robert Koch Institute op zijn website.

Maar eigenlijk heeft fietsen een positief effect op bijna iedereen. Bij ritmisch fietsen worden de luchtwegen goed geventileerd en wordt het bloed beter aangevoerd, adlus Barczok. ,,Je ademt intenser en daarmee reinig je je longen goed. Dat is optimaal als het gaat om virusbescherming.”

Dit geldt ook voor steppen. Ook op een step maakt u vloeiende bewegingen en geniet u dezelfde gezondheidsvoordelen als op de fiets. Ook wat betreft Social Distancing werkt steppen eigenlijk hetzelfde als fietsen.

 

Tweewielercentrum Zwolle is gewoon geopend.

U kunt gewoon tijdens onze normale openingstijden terecht voor zowel de aankoop van een fiets / step en ons volledige assortiment, als ook voor reparaties en onderhoud.
We hebben altijd meer als 100 nieuwe fietsen rijklaar in de winkel staan die direct meegenomen kunnen worden.
Daarnaast hebben we altijd meerdere gebruikte fietsen staan, ook in kindermaten.
We houden ons in de winkel wel aan alle adviesen om uw en onze gezondheid zoveel mogelijk te waarborgen, dus 1 1/2 meter afstand, liefst betalen met Pin, etc.

Komt u liever niet meer in winkels of kunt u het huis niet uit?
U kunt ons complete assortiment uiteraard ook online op onze website bestellen.
Wij bezorgen ook door heel Nederland en Belgie. Vanaf 100 euro is dit GRATIS.
Ook fietsen, steps, bakfietsen en driewielers, zelfs geheel rijklaar afgemonteerd.
Alle transporteurs nemen ook alle gedrags adviesen ter harte en zullen afstand van u bewaren en u niet meer vragen zelf te tekenen voor ontvangst.
 

 

Online bestellen!

Online bestellen!

Bestel éénvoudig en veilig in onze webshop.

Natuurlijk is het het leukst om je nieuwe fiets in de winkel uit te zoeken.
Dan kun je hem goed bekijken en uitproberen.
Maar wat als je niet in de buurt woont? Of geen tijd hebt om naar onze winkel te komen?
Dan kun je gemakkelijk je fiets uitzoeken en bestellen in onze webshop.
Kies het type fiets welke je zoekt, selecteer eenvoudig de juiste maat, kleur, aantal versnellingen etc en bekijk alle fietsen die aan jou wensen voldoen.
Kies voor thuisbezorgen of afhalen in onze winkel, en reken veilig af met 1 van de vele betaalmogelijkheden.

Meer nieuws